Producten

Image
Image

Markiezen

Een markies is een veelvoorkomende vorm van zonwering vooral toegepast op huizen uit de jaren 30 of met een klassieke uitstraling. H. Pennings Zonwering voert markiezen in 2 uitvoeringen namelijk de houten markies of de aluminium markies

Voor de echte klassieke uitstraling kiest u voor de houten markies. De markies is vervaardigd uit grenenhout waarbij u de keuze heeft de omkasting eventueel uit Meranti hardhout uit te voeren. Dit heeft als voordeel dat deze minder weersbestendig is. De houten markies wordt standaard geleverd in het wit ( RAL 9010 ) of crème wit ( RAL 9001 ). Tegen geringe meerprijs is de omkasting ook in een andere RAL kleur te leveren.

Tegenwoordig wordt er meer en meer gekozen voor de aluminium markies. Deze heeft als grote voordeel dat er veel minder onderhoud benodigd is. Bij deze uitvoering is zowel de markies als de omkasting vervaardigd uit aluminium in de kleuren RAL 9010, RAL 9001 RAL 7016 structuur.

Markiezen worden bekleed met acrylvezeldoeken uit de Tibelly collectie. U heeft de keuze uit meer dan 100 doekkleuren in uni of dessin.

Standaard wordt een markies bediend door middel van een optrekkoord welke met de hand kan worden opgetrokken. Tegen meerprijs is ook een elektrische bediening mogelijk. H. Pennings Zonwering gebruikt standaard motoren van Somfy, een absoluut kwaliteitsmerk. U kunt uw elektrische markies bedienen met een wandschakelaar, maar er is ook de keuze voor een elektrische bediening met afstandsbediening of zelfs met een smartphone of tablet.